A sötétség ura

A sötétség ura


19 lenyűgöző fotó egy ritka fekete párducról, amely India dzsungelében kóborol

 

Aki nem a dzsungelben nevelkedik, az minden bizonnyal félelmet érezne, ha be kellene oda menni párducot fotózni, nem jelentett viszont ez problémát Shaaz Jung számára. A vadfilm-készítő és fotós egy hatalmas dzsungel közelében nőtt fel, és az első perctől kezdve lenyűgözték őt a gyönyörű fekete párducok. Ez a szenvedély olyan megszállottá tette, hogy mindent tudni akart a sötétség urairól. Jung számára az élet szerencsésen alakult, mert néhány évet el tudott tölteni az indiai Karnatakában található Kabini-erdő felfedezésével, ahol a legfenségesebb állatot fotózhatta, akit csak látott.

 

 

 

Shaaz Jung összesen két és fél évet töltött a Kabini-erdőben, 2017 decembere és 2020 januárja között élt ott, mert az volt a terve, hogy dokumentumfilmet készítsen a fekete párducról, amelyre a National Geographic kérte fel. Stábcsapatával az engedélyt is megkapták a munkára. Ő volt a vezető operatőr, és minden napot úgy élt meg, mintha az ismeretlenbe utazna. A rejtélyes fekete párduc titkainak megfejtésére tett kísérlet volt az egyik legnagyobb kihívást jelentő projekt, amelyen Jung valaha is dolgozott.

 

 

 

A  Kabini-erdőben csak egy fekete párduc él, így nem volt könnyű a munka. 2015 óta azonban a fotósokat mintha a szerencse kísérné, mert azóta többször is sikerült lencsevégre kapni az állatot. Viszont Shaaz csapata az első, aki filmet is tudott róla készíteni.

 

 

 

Az igényes projekt rászoktatott mindenkit a türelemre, hiszen egy párducról filmet készíteni nem egyszerű. Mégis mindannyian egy hihetetlen utazásként emlékeznek vissza a feladatra. A Karnaka Erdészeti Minisztérium dolgozói pedig szintén kemény munkát végeznek, hiszen védik az erdőket, és ezzel otthont teremtenek ezeknek a csodálatos állatoknak.

 

 

 

Ha visszatekintünk Jung korábbi éveire, akkor olyan érzésünk van, mintha egész élete ehhez a munkához terelte volna. Dél-Indiában nőtt fel, egészen közel az ország legjobb nemzeti parkjához, bár a hatalmas dzsungel eléggé félelmetes volt. Ő viszont rettegés helyett inkább felfedezte a dzsungelt, ami olyan volt, mint egy labirintus, tele titkokkal, amik csak arra várnak, hogy valaki feltárja őket. Az erdő olyan volt, mint egy kirakós játék, és minden áldott nap ennek a kirakósnak a darabjait kellett összerakni. Ha ez sikerült, akkor az erdő elárulta a titkait. S így Jung meg tudta örökíteni a leglélegzetelállítóbb pillanatokat, amellyel a csodás természet ajándékozta meg.

 

 

 

 

A vadon élő állatok kiszámíthatatlanok, de mégis ritka jeleneteket mutatnak be. Kihívás, hiszen itt „követni” kell a témát, mielőtt a fényképezőgépet beállítjuk és elkészítjük a felvételt. Mégis kifizetődő ez, és rendkívüli módon lehet inspirálni vele a világot.

  

Jung összes kemény munkája, amelyet a vadon élő állatok megörökítésébe fektetett, meghozta gyümölcsét. Nemcsak a Föld legszebb helyeit járta be, és csodálatos lényekkel találkozott, hanem a Nikon India és a Samsung nagykövete is lett. Szabadidejében Jung Safari Lodge-okat is működtet Dél-Indiában és Kelet-Afrikában, ahol magán szafarit vezet a vadon élő állatok rajongóinak.

 

 

 

 

 

 

Shaaz más nagymacskákat is lencsevégre kap néha-néha.

 

 

 

Forrás:           

shaazjung.com

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »

 

 

 

 

CicaVilága cikkajánló

További cikk »